90 Jarig Jubileum Altena College

Dit jaar bestaat het Altena College in Sleeuwijk 90 jaar. Om dit jubileum te vieren is er door een team docenten een musical geschreven over de geschiedenis van het Altena College. De 7 voorstellingen vonden plaats van 12 t/m 16 oktober en waren in de voorverkoop al uitverkocht. ATG AV mocht voor deze musical alle techniek leveren.

Voor deze gelegenheid mochten wij de gymzaal van de school omtoveren tot een theater. Samen met de organisatie hebben we een tribune geplaatst met 400 zitplaatsen en de zaal rondom omhangen met theaterdoeken.
Het middelpunt van de show bestond uit een podium met daarin een geautomatiseerde en verzonken draaischijf. Hierop stond een wand met aan beiden zijde een projectiescherm. Op deze manier was het mogelijk om ingewikkelde decorchangementen backstage voor te bereiden en snel uit te voeren. Op deze manier zijn onder andere gymtoestellen, motorfietsen en zelfs een DAF oldtimer verwerkt in het decor.

Om de verschillende scenes en decennia goed uit te lichten en de juiste sfeer te geven hebben we gebruikt gemaakt van verschillende geautomatiseerde en conventionele armaturen. Zo zijn onder andere Martin Mac 250 Washen, Entours & SGM P5'en ingezet om een veelzijdig lichtontwerp te creëren.

Op audio gebied was het geen simpele opgave, op een relatief klein vloeroppervlak stond een 30 koppig koor, een uitgebreid orkest en een complete band. Om alles goed uit te kunnen versterken hebben wij zowel voor het PA als voor de monitoring gebruik gemaakt van een uitgebreid L-ACOUSTICS systeem bestaande uit 5XT's, 8XT's, 12XT's en SB18's.

Wij waren erg onder de indruk van de ambitieuze en vakkundige aanpak van dit project. Zowel de acteurs als de muzikanten bestonden uitsluitend uit (oud)- leerlingen en docenten. Ook het script en het decor werden door docenten en leerlingen geproduceerd. Wij zijn er trots op dat wij mee mochten werken aan dit mooie project en danken de organisatie 90-jarig jubileum Altena College voor deze mooie opdracht!

Datum

Deze website gebruikt cookies

Door gebruik te maken van deze website accepteert u dat wij cookies gebruiken om onze website te optimaliseren.