Dockmasters 2020

Op zaterdag 7 en zondag 8 februari vond in Boulderhal Energiehaven de boulderwedstrijd Dockmasters plaats. Tijdens deze wedstrijd gingen de beste internationale klimmers de strijd met elkaar aan op bloedstollende klimroutes.

Boulderen is klimmen van korte routes (boulders) op klimwanden van maximaal 4,5 meter hoog. Hierbij wordt niet met een touw als zekering geklommen, maar liggen er valmatten voor de veiligheid op de grond. De uitdaging is om uit te puzzelen hoe je de boulder klimt. Hierbij kan kracht, explosiviteit, souplesse en techniek samen komen. Door deze combinatie is de bouldersport de afgelopen jaren enorm populair geworden. Het Dockmasters event was dan ook in de voorverkoop al uitverkocht en de boulderhal zat vol met enthousiast publiek.

In opdracht van Sound Everest mochten wij voor dit sportieve evenementen de techniek faciliteren. We hebben een L-Acoustics audiosysteem ingezet zodat het publiek de wedstrijd goed kon volgen. Met een uitgebreide lichtset hebben we niet alleen de klimwanden en routes uitgelicht maar ook show elementen toegevoegd aan dit spectaculaire event!